Smart2shopping

 

Onze techniek tovert beton om in plekken met een hoge attractiviteit waarde, waar mensen ontspannen komen winkelen en onze dynamische technieken aankoopzintuigen prikkelen zodat ondernemers tevreden huurders worden en blijven.

 

Filosofie Smart2Shoppingmalls

“Het” winkelcentrum van de toekomst als concept is door velen al eens bedacht, op papier gezet en op veel plekken in de wereld ook al uitgevoerd. Maar de definitie “toekomst” heeft vanuit ieder een eigen perspectief.

Ieder benaderd het met kennis vanuit zijn eigen achtergrond, en dat kan natuurlijk heel divers zijn. Of het nu heeft te maken heeft met kleurstelling of inrichting, dat wat je bedenkt is niet alleen budget- maar vooral aan “tijd” gebonden. Past hetgeen wat je bedenkt, nu? Maar past het ook over een paar jaar? Waarschijnlijk niet!

Hiervoor worden er dus reserveringen meegenomen om over een tijdje weer te gaan vernieuwen. Vernieuwen naar een nieuwe toekomst!

Op welke manier je het ook bekijkt, de “mens” blijft de centrale factor in welke definitie dan ook.

Smart2Shoppingmalls wil en kan net even een stap meer zetten dan alleen maar de mens als centrale factor. Smart2Shoppingmalls ziet de beleving van de mens als de centrale factor! Ieder mens heeft emotie die afhankelijk van “tijd” en “omgeving” anders wordt beleefd. Vanuit “beleving” gaat de mens dan ook reageren, reageren kan bijvoorbeeld inhouden dat men rustig wordt, of juist veel actiever, of men wordt juist blij, of men voelt zich veiliger en gaat de omgeving anders beleven.

Het concept Smart2Shoppingmalls tovert beton om in plekken met een hoge attractiviteitswaarde, waar mensen ontspannen komen winkelen en waarbij onze dynamische technieken aankoopzintuigen prikkelen zodat de ondernemers tevreden huurders worden en blijven.

 

Eigenaar; Stelt u zich eens voor…!

U heeft een winkelcentrum in eigendom waar tevreden huurders zitten, de beheerder heeft de exploitatie perfect in handen, bezoekers aantallen zijn goed, bezoekers alsmede huurders voelen zich comfortabel en veilig.

De huurprijs per vierkante meter is goed, de servicelasten van de huurders zijn lager dan op andere plekken. Uw vastgoed heeft een beter energielabel dan voorheen en hiervoor heeft u weinig bouwkundige aanpassingen hoeven doen.


Het energieverbruik is véél lager dan voorheen en de Co2 uitstoot is minimaal.

U heeft een winkelunit te huur staan welke is voorzien van een “basis” pakket aan oplossingen waardoor de nieuwe huurder zich niet meer bezig hoeft te houden met “techniek” anders dan er gebruik van maken. Uw winkelcentrum is zo intelligent dat bij een eventuele storing het winkelcentrum een email of sms verstuurd aan degene die hierop moet reageren.

De beheerder logt op afstand in en krijgt grafisch dynamisch weergegeven wat het energieverbruik was van afgelopen periode, of er wordt een rapport uitgedraaid hoelang bijvoorbeeld de schoonmaker aanwezig is geweest.

Met onze allernieuwste Smart2Cloud dienst stellen wij historische en realtime bezoekersdata, analyses en rapportages beschikbaar waarmee u exact kunt zien welke routing er op welk tijdstip en weertype plaatsvind in uw centrum. Informatie die voor u en uw huurders mega interessant kan zijn.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de standaard opties welke Smart2Shoppingmalls inhoud.

De grenzen van de mogelijkheden liggen bij UW wensen en eisen!

Smart2shoppingmalls maakt dit mogelijk door als kloppend hart te fungeren, waarbij de aders van het winkelcentrum zo toekomstgericht zijn dat welke technische discipline dan ook toegevoegd kan worden voor véél minder geld dan conventioneel.

U krijgt dus véél meer voor véél minder!

Nieuwe huurder; Stelt u zich eens voor…!

U bent op zoek naar een winkelruimte, u komt in een winkelcentrum welke toekomstgericht voorzien is van alle denkbare technische faciliteiten. Tijdens het gesprek met de makelaar wordt u geconfronteerd met een menukaart welke als titel heeft; Smart2Retail.

Op deze menukaart kunt u aanvinken welke techniek een onderdeel kan zijn van uw winkel.

U concludeert direct dat de prijs per onderdeel véél minder is dan dat u “losse” installaties gaat kopen. Dit komt omdat hetgeen u wilt in uw winkel word onttrokken van het Smart2Shoppingmall systeem welke al aanwezig is in het winkelcentrum. Uw exploitatie bestond naast een huurprijs en servicekosten ook uit kosten van diverse andere zaken zoals bijvoorbeeld:

 • energie zuinige intelligente meterkast;
 • energie zuinige ledverlichting die zintuigen prikkelen;
 • koeling en verwarming;
 • beveiliging;
 • videobewaking;
 • brand detectie;
 • audio systemen;
 • winkeldiefstal systeem;
 • internettoegang en wifi;
 • pinnen,telefonie en communicatie voor een vast bedrag per maand;
 • retail winkelbezoekers statistieken, analyses en klanten telsystemen;
 • volledig onderhoud en 24x7 service;

Hetgeen u nodig heeft nu of later wordt dan verdisconteerd in uw m2 prijs en wordt direct fatsoenlijk beheerd en onderhouden. U kunt dus bezig zijn met waar u goed in bent! In een comfortabele en veilige winkel of showroom waar personeel en klanten zich ontspannen kunnen bezig houden met verkopen of aankopen van producten welke door ons op de juiste manier met de beste technieken zijn “uitgelicht”.

Bestaande huurder; Stelt u zich eens voor…!

U huurt op dit moment een locatie in een winkelcentrum welke wordt voorzien van een Smart2Shoppingmall systeem. U heeft in het verleden behoorlijke investeringen gedaan om uw winkel in te richten. Een behoorlijk onderdeel hiervan is techniek. Uw exploitatie bestaat dus naast een huurprijs en servicekosten ook uit kosten van diverse andere zaken zoals bijvoorbeeld verlichting, beveiliging, videobewaking, internet, telefonie, toegangscontrole, winkeldiefstalsysteem, koeling en verwarming.

Diverse technieken zijn op dit moment moderner dan voorheen en leveren naast meer veiligheid misschien wel meer snelheid maar ook flinke energie besparingen op. Maar goed hiervoor zou u weer opnieuw moeten investeren en alles is al zo duur! De huidige economie helpt ook niet mee, omzet blijft achter en personele bezetting is ook niet meer zoals het ooit was. Als er nu iets kapot gaat dan moet u hier zelf weer mee aan gang…… Kon u maar bezig zijn met waar u mee bezig wilt zijn, ondernemen!

De eigenaar van het winkelcentrum stelt u het volgende stappenplan voor!

 • U bent geïnteresseerd in het technisch moderniseren van uw winkel?
 • U bent geïnteresseerd in het minder geld uitgeven voor uw exploitatie?
 • U wilt ook ont zorgt worden zodat u bezig kunt zijn met uw klanten!

Het team van Smart2Shoppingmall doet een opname van uw bestaande techniek. Tijdens het gesprek wordt u geconfronteerd met een menukaart welke als titel heeft; Smart2Retail! Op deze menukaart kunt u aanvinken welke techniek een onderdeel kan zijn van uw winkel. U concludeert direct dat de prijs per onderdeel véél minder is dan dat u “losse” installaties gaat kopen en u geniet ook nog eens van riante energiebesparingen. Stel u kiest voor de module verlichting, dan geniet u onder andere van een energiebesparing van 50 tot 80%, uw producten worden veel beter verlicht en uw winkel heeft minder last van warmte, zodat uw airco ook minder energie gaat verbruiken…… 1 vinkje zetten heeft dus al minimaal 3 voordelen!

Dit komt omdat hetgeen u wilt in uw winkel word onttrokken van het Smart2Shoppingmall systeem welke aanwezig is in het winkelcentrum. Hetgeen u nodig heeft nu of later wordt dan verdisconteerd in uw m2 prijs en wordt direct fatsoenlijk beheerd en onderhouden.

Gewenste bezoeker; Stelt u zich eens voor…!

U bent een “gewenste” bezoeker en wandelt het winkelcentrum in met een doel, u heeft iets specifieks nodig bij een winkel die u hierin kan voorzien.

Direct nadat u binnenkomt wordt u geconfronteerd met een heldere frisse omgeving welke voorzien is van fatsoenlijke verlichting. Verlichting die er voor zorgt dat de haast uit u verdwijnt en u het winkelcentrum beter gaat beleven.

U geniet van een gratis draadloos netwerk, en kijkt nog eens verrast naar de verschillende kleuren die de verlichting genereert. Wandelend langs de etalages geniet u op een andere manier van hetgeen is uitgestald omdat specifieke led verlichting zorgt voor mooiere kleurstellingen en dieptewerkingen. U komt aan in de winkel en het klimaat is optimaal, waardoor ook het personeel u op een vriendelijke en ontspannende manier kan gaan helpen. Naast hetgeen u wilde kopen viel u op dat ook andere producten veel aantrekkelijker leken dan normaal. Dit komt door beter licht.

Het winkelpersoneel voelt zich naast u ook veilig omdat het winkelcentrum en de winkel voorzien zijn van het beste veiligheidssysteem wat er maar bestaat.

U rekent af bij de kassa en het pinnen gaat ongelofelijk snel, omdat de winkelier een vinkje heeft gezet bij “ultrasnel netwerk” voor minder geld. U loopt naar buiten en tijdens het lopen word er op led schermen informatie gegeven welke bij u een “oh ja” moment oplevert.

Om u heen zijn mensen blijer, kinderen spelen rustig en volgen de lichtboodschappen op de vloer. Een bezoek aan dit winkelcentrum is elke keer anders omdat seizoenafhankelijk de biodynamische verlichting hier automatisch op inspeelt.

Winkelen moet leuk en veilig zijn, u wilt zich prettig voelen en dit prettige gevoel neemt u fijn mee naar huis!

Ongewenste bezoeker; Stelt u zich eens voor…!

U bent een “ongewenste” bezoeker en wandelt het winkelcentrum in met een doel, u heeft iets specifieks nodig bij een winkel die u hierin kan voorzien.

U wordt geconfronteerd met een veiligheidssysteem welke uw acties vastleggen op beeld. Bij het indrukken van een paniekknop door één of meerdere medewerkers van winkels worden de beelden van u en uw kenmerken direct doorgegeven aan de instanties die er voor moeten zorgen dat u dit niet en nooit meer doet.

Stel u komt met een aantal vrienden binnen en wilt zich gaan ophouden op een plek en wilt samen, andere bezoekers lastig vallen……. Dan valt het u op dat u zich niet echt prettig voelt in deze voor anderen veilige omgeving.

Stel u komt in de nachtsituatie via een leegstaande winkelunit binnen dan kunt u er rekening mee houden dat u al gesignaleerd bent en dat uw acties niet alleen lokaal maar ook kilometers verder weg zijn waargenomen. De geluidsinstallatie welke overdag voor een fijn stukje muziek zorgt, geeft u in dit geval een nogal bijzondere boodschap. Het winkelcentrum gaat tegen u praten, geeft u informatie over uw status en u staat volledig in het licht. Niet prettig dus………

Logistiek; Stelt u zich eens voor…!

U moet goederen afleveren voor een winkel in een winkelcentrum, er is een afspraak gemaakt dat dit iedere morgen héél vroeg moet gebeuren. U komt aan bij het winkelcentrum en u benaderd de voor u bestemde deur. U houd uw Smart2Shoppingmall pas voor de toegangscontrole lezer. Nu gebeurt er van alles binnen 100 milliseconden! U houd uw Smart2Shoppingmall tag voor de toegangscontrole lezer en de deur gaat open… Het beveiligingssysteem is uitgeschakeld, maar alleen in het voor u bestemde gebied en/of looproute. Het licht brand ook voor u in dit gebied en route, u levert uw goederen af en keert weer terug naar de deur. Naast de deur hangt een bediendeel, u houdt uw pas voor de lezer en drukt op 1, achter u schakelt het beveiligingssysteem weer in en de verlichting gaat uit.

U kunt er van uit gaan dat het normaal is dat op tijden dat u binnen in een winkelcentrum bent er eventueel ongewenste bezoekers achter u aan zich proberen in te sluiten. Smart2Shoppingmall waakt over u, en uw en andermans goederen!!

Beheerder; Stelt u zich eens voor…!

U heeft een winkelcentrum in beheer. Dit centrum is voorzien van een Smart2Shoppingmall systeem. Door dit systeem communiceert het winkelcentrum met u via de digitale snelweg. U logt in via uw computer of tablet en krijgt een grafisch dynamisch weergegeven winkelcentrum op uw scherm.

U ziet in één oogopslag welk licht er aan is en krijgt in het zelfde overzicht te zien wat het energie verbruik is van de algemene ruimten tot nu toe, en u kunt zelfs per winkelunit het energieverbruik zien.

Eventueel kunt u in het video systeem inloggen om op afstand de situatie intern te beoordelen of kijkt even een nacht terug om te controleren of dat het sluitrondje wel efficiënt is gedaan door de verantwoordelijke.

U kijkt even in een rapport module hoe laat de schoonmaak in de afgelopen periode ’s morgens is begonnen en weer weg is gegaan. Tevens maakt u even een nieuwe Smart2Shoppingmall tag aan voor een medewerker van één van uw huurders en geeft deze met een paar vinkjes de rechten die hem of haar toekomt.

U controleert de teller van het klantentelsysteem en kijkt ook nog eventjes in het storing scherm of dat de storingsmelding van de cv ketel die u eerder per mail had ontvangen, inmiddels is afgevinkt. Dit is nog maar een greep van alle technische informatie van welke discipline dan ook die u in één oogopslag kunt beoordelen!

Technische disciplines

Het Smart2Shoppingmall concept brengt alle denkbare technische disciplines dicht bij elkaar en laat ze eventueel met elkaar communiceren. Het winkelcentrum wordt hiermee dan ook nagenoeg zelfdenkend en laat u weten wat er wanneer en eventueel hoe moet gebeuren. De afhankelijkheid van de factor mens is er natuurlijk altijd maar dan meer in informerende vorm met gedegen informatie om te kunnen communiceren over wat en hoe, en met wie dan ook!

E-Installatie

 • Energiemonitoring;
 • Geordende en overzichtelijke meterkasten;
 • Multidisciplinair ontwerp;
 • Minder bekabeling nodig;
 • Gunstige prijsstelling keuringen (bijv: NEN3140);
 • Riante besparingen.

W-Installatie

 • Energiemonitoring;
 • Temperatuur overzicht;
 • Temperatuur controle;
 • Airconditioning;
 • Warmte installaties;
 • Ventilatie en luchtbehandeling systemen;
 • Regeltechniek;
 • Multidisciplinair ontwerp;
 • Gunstige prijsstelling keuringen;
 • Geregistreerde storingsmeldingen van apparatuur;
 • Seizoens-en aanwezigheidsafhankelijke regelingen;
 • Riante besparingen.

Alternatieve energievoorzieningen

 • Zonne energie;
 • Wind energie;
 • Warmtepomp systemen.

Verlichting

 • LED technieken;
 • Biodynamische LED verlichting;
 • Seizoens-en aanwezigheidsafhankelijke schakeltijden;
 • Riante besparingen.

Beveiliging

 • Diverse gebruiker niveaus te programmeren;
 • Compleet inzicht in het in/uit schakelen van de beveiliging;
 • Grafisch dynamisch overzicht van de veldcomponenten;
 • Naast doormelding meldkamer, schakelen van licht en geluid.

Toegangscontrole

 • Wie mag waar, hoelang en op welk tijdstip naar binnen?;
 • Uitgebreide rapportage mogelijkheden;
 • Na aanbieden van tag: beveiliging uit, licht aan, dan deur open!;
 • Werktijdregistratie;
 • Nooit meer cilinders wisselen.

Camerasysteem

 • Veilig werken, veilig winkelen;
 • Perfecte beeldkwaliteit;
 • IP technologie;
 • Interactie met beveiliging en toegangscontrole.

Data installatie

 • WIFI;
 • Ultrasnel internet;
 • Telefonie;
 • Voice over IP;
 • PIN voorziening;
 • Narrowcasting;
 • Satelliet ontvangstsystemen.

Branddetectie

 • Sprinklermeldinstallatie;Ontruimingsinstallatie;
 • Brandmeldinstallatie;
 • Multidisciplinair ontwerp;
 • Gesproken meldingen;
 • Gunstige prijsstelling keuringen;
 • Geregistreerde storingsmeldingen van apparatuur.

Audio systeem

 • Muziek;
 • Ontruiming;
 • Interactie met beveiliging, toegangscontrole, camerasysteem en branddetectie.

Winkeldiefstalsysteem

 • Detectiepoorten;
 • Interactie met camerasysteem en audiosysteem.

Passanten telsysteem

 • Routing;
 • Op afstand benaderbare database;
 • Interactie met overige technische disciplines.

Retail visitor reporting en analytics

 • Verzamel data over uw bezoekers;
 • Creëer rapportage over trends;
 • Start gerichte marketing onder uw bezoekers;
 • Verkrijg dezelfde inzichten als Webshops.

 

Bedrijfskunde

Het idee is dus als volgt;

Bij nieuwbouw van een winkelcentrum kiezen voor het Smart2Shoppingmall concept, levert u direct een besparing op van minimaal 30% op infrastructuur. Tevens zijn er integrale mogelijkheden welke direct positief invloed hebben op energie, exploitatie en beheer.

Bij renovatie of bij bestaande winkelcentra kiezen voor het Smart2Shoppingmall concept levert u direct een besparing op uw energie en exploitatie. Beheer en communicatie worden door de vele mogelijkheden in de database en de grafisch dynamische visualisatie erg leuk om te doen en het kost véél minder tijd!

Het toevoegen van planeetvriendelijke technieken, met zeer snelle terugverdientijden, en hiermee het energielabel verbeteren is natuurlijk erg positief voor de waarde van het vastgoed.

Een nieuwe huurder zijn of haar winkel laten beginnen zonder dat deze hoeft te investeren in techniek omdat dit via een “menu kaart” wordt aangevinkt en de prijs wordt toegevoegd aan de m2 prijs levert dus;

- Een hogere prijs per m2;
- Lager energieverbruik van de winkelunit;
- Een tevreden huurder want zijn exploitatie is veel lager;
- Planeetvriendelijk goed verhuurd vastgoed;
- Allemaal winnaars!
Loading...
Loading...