Smart2Concepts heeft het winkelcentrum voorzien van een “slim” geïntegreerd systeem.

Het Smart2Shoppingmall systeem omvat o.a. het slim sturen van de verlichtingsinstallatie die door Smart2Led is geleverd en geïnstalleerd. Verder is het winkelcentrum voorzien van de disciplines inbraakbeveiliging, toegangscontrole, elektra sturingen, camera’s aangesloten op een ultra modern data systeem welke voorzien is van een Glasvezel aansluiting van Smart2Cloud en tevens is het winkelcentrum voorzien van een geluidsinstallatie.

Deze disciplines spreken allemaal de zelfde taal en zorgen ervoor dat het winkelcentrum  een veilige en comfortabele omgeving is voor bezoekers en huurders.

Smart2Concepts heeft in samenwerking met Smart2Led winkelcentrum Keizerswaard voorzien van een
nieuw dynamisch verlichting systeem.

Smart2Concepts heeft de volledige elektrische veld-installatie vernieuwd en uitgebreid.

De groepenkasten en aansturingen zijn “slim” gemaakt en volledig geïntegreerd in het Smart2Shoppingmall systeem. Het pand is nu compleet zelfsturend. De lichtlijnen dimmen automatisch en de mood-lampen en mood-donuts veranderen, event afhankelijk, van kleur. Zo is er met Pasen een meer pastelkleurige programmering en met sinterklaas zijn er meer rood en geel tinten.

Naast de overige verlichting in de houten lamellen, hebben wij het winkelcentrum ook voorzien van nieuwe haakse gevelreclame armaturen.

Steeds meer bedrijven zijn anno 2020 zich bewust van duurzaam ondernemen. Duurzaamheid, energiebesparende en CO2-reducerende maatregelen worden getroffen. Eigenaren voorzien hun panden met een C en-of A label, en een aantal eigenaren investeren zelfs in de overtreffende trap.

AM is één van de meest toonaangevende gebiedsontwikkelaars van Nederland welke zich maximaal inspant om haar medewerkers de optimale werkomgeving te bieden.

Het AM Huis, huisvesting van AM is na een moderne renovatie aangepast naar de hoge kwaliteitsstandaarden van zowel BREEAM (duurzaamheidprestatie van gebouwen en gebieden) als WELL (internationale standaard gericht op gezondheid en welzijn van mensen in de gebouwde omgeving). Het AM Huis is het eerste bestaande kantoorgebouw in Nederland dat na modernisering voldoet aan deze hoge eisen voor duurzaamheid en gezondheid.

Eén van de speerpunten van o.a. WELL is licht. Daglicht beïnvloed ons bioritme (waak/slaap ritme). Bij een tekort aan daglicht raken onze lichaamsfuncties verstoord. Maar ook een te veel aan zonlicht kan schadelijk zijn, in de vorm van hinderlijke reflecties. Binnen de WELL standard zijn er diverse aanpassingen die gedaan worden om een perfecte lichtbalans te verkrijgen op de werkvloer. Zo blijf je beter geconcentreerd gedurende de dag en kan je ‘s avonds beter slapen. Licht was één van de speerpunten welke in de bestaande bouw van het AM Huis aangepast diende te worden.

Smart2Led heeft voor deze WELL standaard een aantal LED armaturen ontwikkeld. Hierbij is rekening gehouden met de bestaande bouwkundige infrastructuur. Deze smart armaturen passen zich in groepen aan afhankelijk van de toetreding van daglicht en de aanwezigheid personen. Dit resulteert in een optimale licht beleving gedurende de gehele werkdag. Aan de hand van de vooraf overlegde lichtberekeningen en de officiële WELL meting op locatie is er het WELL certificaat toegekend. Iets waar AM bijzonder trots op mag zijn.

Smart2Led ontwikkelt, produceert, levert en installeert hoge kwaliteit LED verlichting. Voor ons staat het milieu en de beleving van de gebruiker centraal. Onze productie in Nederland en de samenwerking met onze lokale partners geeft ons maximale grip op de kwaliteit en levensduur van onze producten. Zo verduurzamen wij alle type gebouwen met optimaal resultaat voor de gebruikerservaring en de energiebesparing.

Wilt u ook samen met Smart2Led werken aan de verduurzaming van uw pand? Wij nodigen u graag uit voor een kop koffie in een van onze showrooms om te kijken welke verlichtingsoplossingen wij kunnen bieden.

Stiho is als onderdeel van De Stiho Groep leverancier van hout, plaat- en bouwmaterialen, ijzerwaren en gereedschappen in Nederland. Daarnaast levert ze diensten en advies aan bouwers en andere professionele verwerkers.

In het DSG Fulfilment Center is door Smart2Concepts de nieuwste LED-lijn techniek toegepast. "Geen donkere plekken meer, ook de heftruck chauffeurs zijn hier erg blij mee!’’ Aldus Martijn Daalmeijer, Manager Vastgoed bij De Stiho Groep.

Naast het distributiecentrum is ook het bijbehorende kantoor van Stiho aangepakt. De gangen en algemene ruimten hebben door een kleurtemperatuur van 3000 kelvin een warme en rustgevende uitstraling gekregen terwijl de lichtkleur van 4000 kelvin op de werkplekken juist de concentratie bevordert.

De verlichting is aangesloten op het high-end ATS risicobeheersysteem. Dit intelligente systeem maakt het mogelijk om alle denkbare technische en gebouwgebonden disciplines te integreren in één systeem. Dit maakt het mogelijk om op een slimme manier om te gaan met het schakelen van de verlichting. Zo zal bijvoorbeeld bij verandering van lichtval/daglicht de LED verlichting automatisch gedimd worden om een constante lichtwaarde te behouden en wordt bij inschakeling van de beveiliging alle verlichting uitgeschakeld.

De vraag aan Smart2Concepts van de nieuwe eigenaren van het winkelcentrum en woontorens Ypenburg was duidelijk. "Kunnen jullie ons helpen met ons verlichtingsprobleem bovenop onze torens? Ze zijn al jaren stuk...wij willen onze skyline terug!"

Na gedegen onderzoek en testperiode met een van de torens is de opdracht gegeven om in de glazen dakopbouw units boven de 8 woontorens onze slimme led lichtoplossing te installeren. Slim, want deze torens worden individueel en samen op afstand aangestuurd  door onze slimme schakelkasten voor een schitterend kleuren lichtspel. De eindeloze combinatie van kleuren maakt het mogelijk elk thema te laten stralen over de omgeving.

Deze 8 markante blikvangers zijn al van verre te zien en zorgen er voor dat steeds meer bezoekers de weg naar het (winkel) centrum weten te vinden. Wij zijn trots op dit bijzondere project ....Ypenburg is trots op haar Skyline !