Slimme concepten voor de Stiho Groep Utrecht

Stiho is als onderdeel van De Stiho Groep leverancier van hout, plaat- en bouwmaterialen, ijzerwaren en gereedschappen in Nederland. Daarnaast levert ze diensten en advies aan bouwers en andere professionele verwerkers.

In het DSG Fulfilment Center is door Smart2Concepts de nieuwste LED-lijn techniek toegepast. “Geen donkere plekken meer, ook de heftruck chauffeurs zijn hier erg blij mee!’’ Aldus Martijn Daalmeijer, Manager Vastgoed bij De Stiho Groep.

Naast het distributiecentrum is ook het bijbehorende kantoor van Stiho aangepakt. De gangen en algemene ruimten hebben door een kleurtemperatuur van 3000 kelvin een warme en rustgevende uitstraling gekregen terwijl de lichtkleur van 4000 kelvin op de werkplekken juist de concentratie bevordert.

De verlichting is aangesloten op het high-end ATS risicobeheersysteem. Dit intelligente systeem maakt het mogelijk om alle denkbare technische en gebouwgebonden disciplines te integreren in één systeem. Dit maakt het mogelijk om op een slimme manier om te gaan met het schakelen van de verlichting. Zo zal bijvoorbeeld bij verandering van lichtval/daglicht de LED verlichting automatisch gedimd worden om een constante lichtwaarde te behouden en wordt bij inschakeling van de beveiliging alle verlichting uitgeschakeld.